13. jūlijā sākusies elektroniskā pieteikšanās bakalaura un koledžas līmeņa studijām Latvijas Universitātē.

Šogad Latvijas Universitātē pieteikšanās tiek organizēta gan elektroniski, gan klātienē.

Elektroniski pieteikties un pieteikumu arī elektroniski apstiprināt varēs studētgribētāji, kas vidējo izglītību ieguvuši 2019. vai 2020. gadā. Tas nozīmē, ka nebūs jāierodas apstiprināt pieteikumu uz vietas universitātē (ar dažiem izņēmumiem). Pieteikumu varēs elektroniski apstiprināt sākot ar 27. jūliju, kad reģistrā būs pieejamas atestāta atzīmes un centralizētie eksāmeni.

Savukārt tie studētgribētāji, kas vidējo izglītību ieguvuši pirms 2019. gada, studijām varēs pieteikties elektroniski, bet pieteikums būs jāapstiprina klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem.   

Ja studētgribētājs nevēlas izmantot elektronisko pieteikumu e-pakalpojumā, tad pieteikumu varēs izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem.

Elektroniskā pieteikšanās studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisināsies no 13. jūlija līdz 2. augustam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē varēs apstiprināt no 27. jūlija līdz 3. augustam, bet pieteikumu izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem varēs no 27. jūlija līdz 3. augustam.

Aicinām iepazīties ar uzņemšanas kārtību LU mājaslapā.

Izvēlies panākumus! Studē LU!

Dalīties