Latvijas Universitātes (LU) Atvērto durvju nedēļā, 22.–26. martā, īpašās Facebook tiešraidēs būs iespēja virtuāli paviesoties visās 13 LU fakultātēs un LU Cēsu filiālē.

Facebook tiešraides studētgribētājus aizvedīs ceļojumā uz LU fakultātēm, kā arī tā būs iespēja doties uz vienu no skaistākajām pilsētām Latvijā un paviesoties Cēsu filiālē. Par ceļojuma uzticamiem biedriem izvēlēti LU patrioti – LU Sociālo zinātņu fakultātes absolvente un sociālo tīklu eksperte Sindija Bokāne un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes students Andis Poļaks.

Sindijai un Andim tiešraidēs pievienosies LU studenti un mācībspēki, kas vairāk pastāstīs par savu fakultāti, studiju programmām un jau sniegs ieskatu studenta dzīvē. Tā būs lieliska iespēja paviesoties LU fakultātēs un iepazīties ar mājīgo un moderno studiju vidi, lekciju auditorijām, atpūtas stūrīšiem, plašajām bibliotēkām u. c. studentiem nozīmīgām vietām.

22.–26. martā katru dienu LU Facebook lapā varēs vērot tiešraides no trīs fakultātēm un komentāru sadaļā uzdot sev interesējošos jautājumus par studijām fakultātē. Atvērto durvju nedēļā notiks arī citas aktivitātes dažādās platformās: Instagram varēs uzdot jautājumus studentiem; Zoom sarunās un informatīvās lekcijās varēs uzdot jautājumus programmu vadītājiem un studentiem; informāciju varēs iegūt no dažādiem īpaši sagatavotiem video un pat piedalīties balvu izlozē!

 

PROGRAMMA

Pirmdiena, 22. marts

15.00 Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte (PPMF)

Tiešraidē varēs iepazīties un gūt plašu ieskatu fakultātes gaiteņos un auditorijās, apskatīt bibliotēku, zīmēšanas nodarbību zāli, atpūtas stūrīti, ābeļdārzu; iemest trīspunktienu ar lektoru Rihardu Parandjuku; iepazīties ar Psiholoģijas laboratorijas aprīkojumu; uzzināt, kā izglītībā pedagogi izmanto 3D printerus un kas ir izglītojošā robotika, kā arī piedalīties Instagram konkursā.

16.00 Bioloģijas fakultāte (BF)

BF studenti ievedīs Dabas mājas lielākajā – Magnum auditorijā –, studentu iecienītākajā vietā – bibliotēkā un siltumnīcā; iepazīstinās ar individuālajām studiju vietām, kur studenti iecienījuši netraucēti pildīt studiju darbus un jau padziļinātāk iepazīstinās ar katedrām – Mikrobioloģijas, Zooloģijas, Botānikas un Hidrobioloģijas katedru.

17.00 Juridiskā fakultāte (JF)

LU galvenajā ēkā ievedīs JF studenti. Studenti vedīs ceļojumā pa LU bibliotēku, JF konferenču zāli, auditorijām un, protams, JF studentu iecienītāko vietu – JF tiesas procesa izspēles zāli. Virtuālās ekskursijas laikā varēs uzzināt par studijām un arī ārpusstudiju iespējām.

 

Otrdiena, 23. marts

15.00 Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (FMOF)

Ekskursijā pa Zinātņu māju vedīs fizmati, kuri iepazīstinās ne tikai ar studiju vidientu, bet nedaudz dos iespēju ieskatīties arī pātniecībā. arī institūtu darbu. Būs iespēja paviesoties Alfa un Delta auditorijā un ieraudzīt, kā izskatās fizikas , kā arī laboratorijās – Magnētisku mīkstu materiālu laboratorijā un Lāzeru centra laboratorijā. FMOF ir viena no retajām fakultātēm, kura atrodas divās ēkās – optometristi savu ikdienu aizvada Dabas mājā, tāpēc vienas ekskursijas laikā būs iespēja paviesoties divās LU modernākajās ēkās.

Fakultāte visas dienas garumā arī organizēs jautājumu un atbilžu aktivitāti FMOF Instagram un Facebook storijos, kā arī dos iespējuvarēs iepazīties ar video prezentācijām par studiju programmām “Matemātika”, “Fizika”, “Optometrija” un “Matemātiķis statistiķis”.

16.00 Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF)

Facebook tiešraidē būs iespējams kopā ar moderatori Sindiju Bokāni un fakultātes gidi Latvistikas un baltistikas nodaļas docenti Intu Urbanoviču iepazīt fakultāti virtuāli, ieskatīties  vēsturiskajās auditorijās, kurās savā laikā mācījušies daudzi Latvijā ievērojami literāti, tulkotāji, valodnieki, folkloras un teātra procesu pētnieki, satikt fakultātes pasniedzējus un noskaidrot, kāpēc arī šodien ir svarīgi studēt valodas un izzināt dažādu tautu kultūru.

Virtuālajā tūrē būs iespējams uzzināt par fakultātes jaunumiem nākamajā mācību gadā, satikt fakultātes dekāni, prof. Indru Karapetjanu, attālināti aprunāties ar fakultātes studentiem un pabūt fakultātes pagalmā – zaļajā oāzē, kur parasti mācību gada sākums ar svinīgajām uzrunām aizsākas pirmkursniekiem. Būs arī konkurss Facebook tūres skatītājiem, un iespēja tikt pie vērtīgām balvām!

17.00 Ķīmijas fakultāte (ĶF)

ĶF stikla liftā uzvedīs Dabas mājas 6. stāvā, kur ekskursija turpināsies mācību laboratorijās. Ķīmiķi iepazīstinās ar vispārīgo ķīmiju, organisko ķīmiju un neorganisko ķīmiju, hromatogrāfiju un fizķīmiju un ievedīs Spektra istabā. Kas ir fakultātes mersedesi, golfiņi un pasaules klases Ferarri – to visu varēs uzzināt tiešraidē.

 

Trešdiena, 24. marts

15.00 Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (BVEF)

BVEF kopā ar studentiem, mācībspēkiem un dekānu varēs iepazīties ar studentu Biznesa inkubatoru, ielūkoties bibliotēkā, studiju informācijas centrā, datorklasēs, auditorijās un atpūtas telpā. Īpašajā tiešraidē varēs uzzināt, kādēļ BVEF diploms komentārus neprasa!

16.00 Cēsu filiāle

LU studijas noris ne tikai fakultātēs, bet arī filiālēs, un šogad LU filmēšanas grupa dodas uz Cēsīm. Cēsu filiālē ar studiju programmām un tālākizglītības kursiem iepazīstinās filiāles direktore, bet ekskursijā vedīs arī studenti un mācībspēki. Virtuālā ceļojuma laikā varēs uzzināt ne tikai par studijām Cēsīs, bet arī iepazīties ar stāstu par Cēsu pili.

17.00 Sociālo zinātņu fakultāte (SZF)

Vai dekāns var palīdzēt, ja studentam gadās sastrādāt kādas nepatikšanas? Kurš izlaidumā saņem visvairāk ziedu un lielākos aplausus? SZF savā Facebook tiešraidē sniegs atbildes uz 30 studentam svarīgiem jautājumiem. SZF absolvente Sindija Bokāne atgriezīsies savā fakultātē, lai kopā ar Robertu Vīksni atkal izstaigātu fakultātes gaiteņus un auditorijas.

 

Ceturtdiena, 25. marts

15.00 Medicīnas fakultāte (MF)

Visi interesenti varēs doties virtuālā ekskursijā, lai iepazītu MF moderno un mājīgo studiju vidi LU Zinātņu mājā: auditorijas, laboratorijas, atpūtas stūrīšus, plašo bibliotēku u. c. studentiem nozīmīgas vietas.

Taču pirms pašas tiešraides plkst. 13.00 MF docētāji iepazīstinās ar uzņemšanas kārtību un studiju saturu, bet studējošie atklās, kādēļ studijas LU bija viņu īstā izvēle. Šī saruna notiks virtuāli, Zoom platformā. Ikviens interesents aicināts iepriekš pieteikties, lai savā e-pastā saņemtu virtuālās sarunas piekļuves saiti.

16.00 Teoloģijas fakultāte (TF)

TF būs parūpējusies ne tikai par virtuālo ceļojumu fakultātes gaiteņos un auditorijās, bet arī par ievadlekcijām platformā Zoom.

  • Plkst. 17.30 notiks Jauno teologu un reliģijpētnieku universitātes ievadlekcija, kuru vadīs TF dekāne Dace Balode. Lekcijā varēs uzzināt, kas ir teoloģija un reliģijpētniecība, un kāpēc šīs nozares ir vērts studēt.
  • Plkst. 18.00. #Domnīca: Ralfs Kokins “Kā teoloģija var palīdzēt izglābt pasauli?” Zoom un Facebook LIVE. Profesors pastāstīs par teoloģijas nozīmi klimata krīzes kontekstā.

17.00 Datorikas fakultāte (DF)

DF vedīs ekskursijā pa LU centrālo ēku Raiņa bulvārī 19. Virtuālā ceļojuma laikā varēs iepazīties ar fakultātes vērtībām – vitrāžu, kas pauž, ka DF dižas domas dzimst sirdī; Sasniegumu vitrīnu; Absolventu koku, kurā iegravēti to cilvēku vārdi, kuri ieguvuši LU grādu datorzinātnē; Mācību telpu, kuru tālajā 2010. gadā izremontēja paši studenti; un DF LAB.

 

Piektdiena, 26. marts

15.00 Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF)

VFF tiešraidē varēs uzzināt, kādas iespējas paver vēstures un filozofijas studijas, par vēstures studentu dalību arheoloģiskos izrakumos, arhīvos, muzejos un filozofu sadarbību ar izdevniecību “Jānis Roze” un portālu “Satori”. Arī šajā ceļojumā varēs iepazīties ar fakultātes auditorijām un, protams, bibliotēku, jo filozofiem un vēsturniekiem ir daudz jālasa, ir iespēja izpausties radoši un atrast sev interesējošu virzienu, sākot no senajiem Aristoteļa un Senās Romas laikiem un vikingu laikiem, līdz pat Pirmajam pasaules karam, Eiropas un Amerikas vēsturei un filozofijai un mūsdienām, modernajai sabiedrībai.

16.00 Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF)

Facebook tiešraide studētgribētājus aizvedīs ceļojumā uz ĢZZF Dabas mājā. Par ekspedīcijas uzticamiem biedriem izvēlēti LU patrioti – ģeogrāfe Gunta Kalvāne un moderators fizikas students Andis Poļaks.

Tiešraidē pievienosies fakultātes dekāne profesore Zaiga Krišjāne, Ģeogrāfijas bakalaura studiju programmu direktore Elīna Apsīte-Beriņa, Ģeoloģijas bakalaura studiju programmas direktors Māris Krievāns, Vides zinātnes bakalaura studiju programmu direktors Imants Kukuļs. Studentu pašpārvaldes pārstāvji vairāk pastāstīs par fakultāti, studiju programmām un jau sniegs ieskatu studenta dzīvē un “ģeogrāfu mafijas” tradīcijās. Dienas gaitā notiks arī videoaktivitātes ĢZZF Studentu pašpārvaldes platformās Facebook un Instagram, kā arī mazs konkurss.

Dalīties