Otrdien, 16. martā, Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros notiks Reģionālā konference “Izglītības un reģionālo reformu izaicinājumi”, ko organizē LU Reģionālais centrs un LU filiāles.

Konferencē tiks pārstāvēti 7 pašvaldību priekšsēdētāji un vietnieki, kurās atrodas LU filiāles, un dalīsies ar savu skatījumu par izglītības un reģionālo reformu izaicinājumiem novados.

Kopumā plenārsēdē un 3 sekcijās tiks prezentēti 29 referāti.

Plenārsēdē ar referātiem piedalīsies:

  • Inga Bērziņa, Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja, “Reģionālās reformas izaicinājumi un tās ietekme uz iedzīvotāju labklājību”
  • Normunds Rečs, Tukuma novada Domes priekšsēdētājs, “Izglītības attīstības iespējas un izaicinājumi Tukuma novadā”
  • Jānis Rozenbergs, Cēsu novada pašvaldības priekšsēdētājs, “Nākotnes izaicinājumi un risinājumi Cēsu novadā”
  • Kristīne Ozola, Jēkabpils  pilsētas Domes priekšsēdētājas vietniece, “Cilvēkresursu attīstības politikas problēmas un izaicinājumi nākotnē”
  • Agris Lungevičs, Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, “Reģionālās attīstības iespējas lauku reģionos: Madonas novada piemērs”
  • Aivars Fomins, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, “Izglītības nozares attīstība Alūksnes novadā.”

Tiks aktualizēta arī kultūras un tūrisma nozare ar referātu “Digitālā kompetence: būtiska prasme 21. gadsimta inovāciju ieviešanā kultūras un tūrisma nozarēs”, ko prezentēs Artis Gustovskis, Kuldīgas novada galvenais eksperts darbam ar sabiedrību un valsts institūcijām, inovāciju un tūrisma projektu vadītājs. Un Māris Bērziņš, LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, dalīsies ar pētījumu par Latvijas iedzīvotāju ģeogrāfiskā izvietojuma iezīmēm pēc iegūtā izglītības līmeņa.

Pēc plenārsēdes būs iespēja piedalīties 3 dažādās sekcijās “Pārmaiņas mūsdienu izglītībā”, “Iekļaujošā izglītība reģionu vispārizglītojošās skolās” un “Labās prakses piemēri jaunā izglītības satura īstenošanā”, kur pētnieki un praktizējoši pedagogi dalīsies savos pētījumos.

Sekcijā “Iekļaujošā izglītība reģionu vispārizglītojošās skolās” ārsts – psihoterapeits, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs Artūrs Miksons dalīsies pētnieciskās atziņās un savā skatījumā par emocionālo veselību un aizsargmehānismiem  nepatīkamu emociju gadījumā.

Konferencē tiks pārstāvētas dažādas institūcijas un izglītības iestādes: Cēsu novada pašvaldības Izglītības pārvalde, Gulbenes novada Izglītības pārvalde, Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļa, Viduskurzemes pamatskolas-attīstības centrs, Jūrmalas Mūzikas vidusskola, Salas vidusskola, Bauskas Valsts ģimnāzija, Rīgas 5. pamatskola, Privātā pamatskola “Patnis”, Bauskas novada Codes pamatskola, Alūksnes novada vidusskola, Madonas pilsētas vidusskola, Lazdonas pamatskola, Cesvaines PII “Brīnumzeme”, Kalsnavas pamatskola, Madonas Valsts ģimnāzija, Liezēres pamatskola.

Konference notiks attālināti Zoom platformā no plkst.10.00, izmantojot tiešsaisti https://zoom.us/j/91574537113

Meeting ID: 915 7453 7113

Plašāk ar konferences programmu var iepazīties LU 79. starptautiskā zinātniskā konferences tīmekļa vietnē.

Dalīties