Vidusskolas aicinātas pieteikties Latvijas Universitātes (LU) vēstnešu vizītēm skolās, kurās LU studenti iepazīstinās ar plašajām studiju un ārpusstudiju iespējām Universitātē. Šogad skolu vizītes notiks attālināti.

LU vēstneši, tāpat kā iepriekšējos gados, ir gatavi doties uz skolām. Šogad atbilstoši pandēmijas laikam tas notiks attālināti, bet ne mazāk klātesoši, jo gan stāstot, gan demonstrējot īpaši skolām sagatavoto prezentāciju, studenti iepazīstinās ar plašo studiju programmu piedāvājumu 13 fakultātēs, stipendiju pieejamību, ārpusstudiju iespējām un citiem topošajiem studentiem svarīgiem jautājumiem. Tikšanās noslēgumā būs savstarpēja saruna un atbildes uz skolēnu uzdotajiem jautājumiem.

Jaunais LU vēstnesis Vladislavs Poddubnijs – Juridiskās fakultātes 1. kursa students – uzsver, ka viņš ir laimīgs, ka viņa skolā bija LU vēstnesis, kura iedvesmots, viņš izvēlējās studēt LU, un, saprotot tā nozīmību, arī pats pieteicās vēstnešu programmai. Viņš jūtas lepns, ka mācās LU, tāpēc arī vēlas būt tas cilvēks, kas dodas uz kādu no skolām un iedvesmo jauniešus izvēlēties studēt LU.

“Manuprāt, tie skolēni, kuri vēl nezina, ko studēt, izvēli veic brīdī, kad LU vēstneši atbild uz viņu jautājumiem,” saka LU studente Andra Annemarija Krūmiņa. Viņa ar skolēniem ir dalījusies pieredzē gan skolu vizītēs un viņu rīkotajās Karjeras dienās, gan ikgadējā izstādē “Skola”.

Studentu viesošanās skolās atzinīgi vērtē Rīgas Ziepniekkalna vidusskolas psiholoģe Anna Plisko, kura uzsver, ka skolēnam ar studentu veidojas dziļāks un nozīmīgāks kontakts nekā ar pieaugušo.

“Pieaugušā viedoklis ir citādāk fokusēts, bet students stāsta par paša piedzīvoto, par pieredzi, par gaidām un varbūt arī vilšanos, ko var kompensēt citi bonusi, kā arī parāda studenta dzīves nianses, jo tajā viņš pats vēl ir iekšā. Ar savu piemēru students apliecina – ja pats esi aktīvs, gatavs iesaistīties, vairāk iegūsi nākotnei,” norāda psiholoģe.

Attālinātie skolu pasākumi notiks līdz pat aprīlim (ieskaitot), tāpēc LU aicina skolas pieteikties, uzaicinot LU vēstnesi arī uz savu skolu. Pieteikums jāraksta uz e-pastu skoleni@lu.lv, norādot kontaktpersonu, ar kuru sazināties, lai vienotos par prezentācijas atbilstošāko datumu un laiku.

Pavasara semestrī LU piedāvās daudz un dažādus tiešsaistes pasākumus, kuros ikviens varēs uzzināt par studijām un uzņemšanu LU. LU aicina sekot līdzi informācijai!

Latvijas Universitāte piedāvā studijas 13 fakultātēs, 7 reģionālajās filiālēs, uzņemšana šogad notiks 111 studiju programmās.

Dalīties