Foto: no Nataļjas Valaines ģimenes foto arhīva

Ziemassvētki ir gada skaistākie svētki, – tā uzskata vairums cilvēku, bet, ko darām, lai svētki ienāktu mūsu mājās un atvērtu sirdis priekam un Ziemassvētku brīnumam… Šoreiz ar īstu brīnumdara pieredzi dalās Nataļja Valaine, Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles studiju programmas “Sociālais darbs” 1. kursa studente.

“Mūsu ģimenes mīļākie svētki ir Ziemassvētki un Jaunais gads. Katru gadu kopā ar bērniem mēs veidojam pasaku savās mājās, – katra istaba, katra palodze tiek izrotāta ar rūķiem un citiem rotājumiem. Dažus rūķus mēs izveidojam paši no diegiem, burkām un citiem materiāliem. Mājiņas mēs veidojam no kartona. Tā kā mums ir divstāvu māja, tad katrā stāvā ir sava eglīte, protams, lielākā, kas ir 2,5 metri augsta, atrodas pirmajā stāvā, kamīnzālē, tā ir mūsu galvenā egle, kur Ziemassvētku vecītis liek savas dāvanas.

Nevar iztikt arī bez gardām, jaunākas meitas Alisas ceptām piparkūkām. Agrāk piparkūku cepšanā viņa bija mans lielākais palīgs, tagad palīgs esmu es. Arī Amanda un Alekss piebiedrojas mums visinteresantākajā procesā – piparkūku rotāšanā.”

Paldies Nataļjai par savas ģimenes Ziemassvētku pasakas radīšanas stāstu un foto galeriju, kurā katrs no mums var smelties iedvesmu, kā pašiem radīt svētku brīnumu.

Lai mums visiem brīnumskaists svētku laiks!

Dalīties